RoTunneling VPN
background map
Bogdan TORCESCU By Bogdan TORCESCU

Din cauza unui bug, unii clienti au primit valabilitate dubla


Recent am descoperit un bug in sistemul de inregistrare a platiilor, astfel, am identificat cazuri care din cauza acestui bug, unii clienti, au primit valabilitate dubla, sau tripla, fata de cea achitata efectiv.

Bugul a pornit de la dublarea IPN (Instant Payment Notification) de confirmare a platii, ce o data ajuns in sistem, sistemul a adaugat de doua ori valabilitatea platita in cont, caci nu a fost niciodata prevazuta situatia in care o plata este confirmata de doua sau mai multe ori. Chiar am identificat cazuri in care clientii au primit 3 ani de valabilitate in plus, sau clienti la care valabilitatea a fost x4. In total, un numar de clienti la care s-a manifestat bug-ul, au primit aproximativ 18 ani de valabilitate, gratuit, in plus. Acum bugul a fost reparat.

Astfel a trebuit sa alegem daca recalculam valabilitatea clientiilor afectati, scazand din contul lor, perioada ce au primit-o din cauza bugului sau suportam noi diferenta si lasam valabilitatea suplimentara asa cum s-a inregistrat.

Am ales sa nu recalculam valabilitatea conturilor afectate, si sa lasam valabilitatea dublata asa cum s-a inregistrat in contul clientiilor ce au primit valabilitate in plus.

 

Tags: dublare valabilitate, bug, vpn

Promoted items