RoTunneling VPN
background map
Bogdan TORCESCU By Bogdan TORCESCU

RoTunneling VPN v 2.9 - Big Changes!


Am lansat clientul RoTunneling VPN v 2.9. Aceasta versiune aduce multiple imbunatatiri atat in aplicatia de conectare, client, cat si pe partea de servere. Astfel va recomandam sa dezinstalati aplicatia precedenta si sa instalati noua versiune!

Cateva dintre aceastea in client:

1. am facut upgrade la aplicatia nativa, rezolvand cateva buguri ce ar fi putut scadea performantele conexiunii celor ce foloseau routere configurate precar.

2. am schimbat programul de instalare astfel aplicatia de instalare tine acum 16MB, aceasta reducandu-se la jumatate.

3. am implementat supportul pentru noi optiuni introduse in servere.

4. aplicatia face shortcut automat uninstallerului in start menu.

 

Cateva modificari in servere:

1. am schimbat algoritmul default folosit pentru criptare cu aplicatia nativa in: DHE-RSA-AES128-SHA, ce suporta perfect forward security (PFS), fiind considerat NSA-proof. Pentru conectarea prin L2TP se foloseste AES-CBC-256 default iar OpenVPN foloseste AES-CBC-128 default.

2. NAT firewall acum suporta protocolul hair-pin connection pentru performante imbunatatite.

3. Serverele au fost configurate sa faca drop la conexiunile SSL si enforcement catre TLS, pentru un plus de securitate la conectarea la siteuri ce inca nu au fost patchuite importriva atacului POODLE. Mentinonam ca serverele RoTunneling VPN, nu sunt si nu au fost vulnerabile impotriva atacurilor SSL cecente POODLE si Heartbleed, deoarece nu am avut nici in client nici in servere versiuni OpenSSL vulnerabile, ba mai mult serverele aveau enforcement pe TLS la negocierea client-server. Aceasta imbunatatire patchuieste doar conectivitatea la servere la care va conectati folosind VPN-ul, altele decat ale noastre asupra carora nu avem control, pentru a asigura securitatea dvs. in orice conditii.

4. Am implementat impunerea limitei de viteza specifica abonamentului achizitionat direct in aplicatia de pe servere, si am scos pagina de autentificare ce unde trebuia sa va autentificati dupa conectare, acum conectarea se face direct in clientul de VPN, detalii: https://www.rotunneling.net/articole/schimbare-procedura-de-autentificare/.

5. Noi tweekuri pe servere pentru imbunatatirea performatelor.

 

Navigare placuta!

 

 

Tags: RoTunneling VPN v 2.9, change log, imbunatatiri

Promoted items