RoTunneling VPN
background map
Bogdan TORCESCU By Bogdan TORCESCU

Utilizatorii RoTunneling VPN, au putut accesa google.ro


Dupa cum ati citit probabil in presa, astazi google.ro si yahoo.ro au fost tinetele unui atac informatic.

Utilizatorii puteau vedea in loc de paginile siteurilor o pagina cu un mesaj cum ca google a fost atacat, respectiv yahoo nu se incarca deloc.

Datorita tehnicilor avansate de securitate ce le folosim pentru a veni in sprijinul clientiilor nostri, clientii RoTunneling VPN, nu au avut de suferit in urma acestul atac, mai mult nici nu au stiut ca google si yahoo au probleme, paginile acestora incarcandu-se normal.

Serverul dns, este responsabil cu asocierea numelui siteului (ex: nume.ro ) cu serverul pe care acesta este gazduit.

Atacul a fost unul de tip dns poisoning, ceea ce presupune "intoxicarea" serverelor dns cu informatii false, astfel in loc sa fie afisata pagina google.ro la accesarea acesteia, este afisata o alta pagina, gazduita pe un alt server, acesta tehnica este intalnita cel mai des in cadrul fraudelor bancare, fiind afisat un site identic cu cel accesat, ce salveaza datele de conectare, atacatorul primind astfel acces la contul dvs.

 

Securitatea informatica este unul din cele mai importante asprecte pentru noi, si cautam sa ii protejam pe clientii nostri impotriva riscurilor ce le implica navigarea pe internet.

Tags: google.ro, yahoo.ro, anti dns po

Promoted items